Fremtidsfuldmagt

Indlæg fra bloggen

Hos Anker | Møller Advokater vil vi være advokater i øjenhøjde.
Vi taler et sprog, som vores kunder forstår.

Kontakt os i dag

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er din sikkerhed for at dine personlige og økonomiske forhold varetages af de mennesker du stoler på, i det tilfælde at du i fremtiden ikke selv er i stand til at handle fornuftsmæssigt.

Hvad kan omfattes og hvem kan der gives fuldmagt til?

Du vælger selv indholdet af fremtidsfuldmagten – ligesom det er dig, der vælger hvem – og hvor mange – der skal træffe beslutningerne på dine vegne, såfremt du ikke længere selv er i stand til at varetage dine interesser. Det er dig (fuldmagtsgiver), der beslutter om der skal være en enkelt fuldmagtshaver eller flere. Vælger du, at der er skal være flere fuldmagtshavere, kan du vælge at beslutningerne skal træffes af fuldmagtshaverne i fællesskab – på den måde kan ingen af fuldmagtshaverne træffe beslutninger, som de øvrige er uenige i. Du kan også vælge, at fuldmagtshaverne har forskellige områder de kan træffe beslutninger inden for.

Det er vigtigt, at du forud for oprettelsen af fremtidsfuldmagten giver den eller de personer, som du ønsker, skal være fuldmagtshavere, besked herom. På den måde kan du sikre dig, at vedkommende er indstillet på at varetage dine interesser på den måde du ønsker det.

Hvornår skal oprettelsen ske?

En fremtidsfuldmagt skal så at sige oprettes ”inden det er for sent”, idet en fremtidsfuldmagt nemlig kun kan oprettes af personer der er fyldt 18 år og som er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Vurderes det, at du ikke længere er i stand til at handle fornuftsmæssigt, er det ikke længere muligt at oprette en fremtidsfuldmagt – selvom du har et klart ønske om hvem der skal varetage dine interesser.  

Hvordan oprettes en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt bliver gyldig når den er registret i fremtidsfuldmagtsregistret. Så længe du selv er i stand til at varetage dine forhold er fremtidsfuldmagten passiv og har ingen betydning for dine handlinger. Bliver du på et tidspunkt, eksempelvis som følge af sygdom, ude af stand til at varetage dine interesser, vil Familieretshuset sørge for fremtidsfuldmagtens ikrafttrædelse.

Kontakts os i dag for en uforpligtende snak om hvordan du bedst sikre dine egne eller dit familiemedlems personlige og økonomiske interesser i fremtiden.

Se flere indlæg

Søger du et nærværende advokatfirma, hvor du ikke bare er én blandt mange kunder? Så er Anker | Møller Advokater virksomheden for dig!

Omdannelse af IVS

Omdannelse af IVS

Det er fra politisk side besluttet, at selskabsformen IVS (iværksætterselskab) skal ophøre, hvilket betyder, at det ikke længere er muligt at stifte...

læs mere